Menu

U-14 drenge havde søndag d. 18.11.2018 muligheden for at spille sig i Liga 1

image
29. november 2018 kl. 23:56

Efter en lidt famlende sæsonstart i Liga 2, hvor der kun er en oprykningsplads, har holdet i løbet af efteråret fundet de gode og stabile takter frem. I en meget tæt række gjorde det, at der var lagt op til et regulært oprykningsdrama i efterårssæsonen sidste opgør, og så endda i et lokalbrag mod FC Skanderborg. En sejr ville udløse en førsteplads og dermed oprykning, alt andet ville resultere i at FC Skanderborg vandt rækken og GFS ville slutte som nummer tre. 70 nervepirrende minutter ventede både spillere trænere og de mange fremmødte tilskuere.

FC Skanderborg lagde fornuftigt ud og havde et par afslutninger udefra, der dog var i den ufarlig kategori i kampens første ti minutter.
GFS fik dog stille og roligt arbejdet sig ind i kampen med godt arbejde af Lasse Jessen og Frederik Danslet i motorrummet. Emil Laursen fik ved flere lejligheder vist prøver på sin store hurtighed, med raids op ad højre side. Overfor en klasse forsvarsspiller, der næsten matchede Emil på hastighed, blev det dog aldrig rigtig farligt, før vi nåede ca 20. minutter ind i kampen. I et super velspillet angreb lagde Ahmed Hodzic på højrekanten bolden af til Frederik Danslet på midten, der kunne sende en sukkerbold afsted til Emil Laursen, der endnu en gang tog et dybdeløb ned langs højre kant. Med et godt løb i feltet, blev Victor Hyllested spillet helt fri for mål, men træfsikkerheden der ellers normalt er i top, svigtede og Victors afslutning strøg tæt forbi den ene stolpe. Men det viste med al tydelighed at GFS absolut var med i kampen, og at FC Skanderborgs defensiv på trods af masser af kvalitet også kunne dirkes op.
Også venstresiden viste prøver på kvalitet, hvor Mads Jensen med flere gode indgreb fremme på banen, gav mulighed for at sætte Anders Birkholm op til at kunne udfordre. Desværre gav det høje pres også til tider for god plads til FC Skanderborg, der flere gange viste prøver på deres fremadrettede kvaliteter i samme side. Resten af halvlegen gav derfor et par halve chancer til begge hold, men Emil Jacobsen i målet pillede pynten af FC Skanderborgs afslutninger ligesom han har gjort det hele sæsonen.

Umiddelbart efter pausen var Casper Nielsen med sin første boldberøring (Indskiftet i pausen) ved at sætte en Skanderborgspiller op til en kæmpe chance, men Casper kom flot tilbage, og fik sammen med Simon Norman, Marcus  Christensen og Mathias Haurum i fællesskab reddet kastanjerne ud af ilden, men det gav stof til eftertanke. GFS var nødt til at være omhyggelige i deres boldomgang.
Gennem hele efteråret har GFS været rigtig farlige på dødbolde og i situationer umiddelbart efter, og det var da også efter et frispark, at Marcus Christensen kunne stige flot til vejrs og heade GFS på 1-0. Sådan. FC Skanderborg forsøgte med det samme at lægge tryk på GFS forsvar, men blev i de fleste tilfælde afvist at et velspillende forsvar. Samtidig var GFS stadig giftige på kontraer, uden det dog resulterede i umiddelbare resultater på måltavlen. Det var da også en kontra der førte til endnu et hjørnespark.
Ahmed servicerede en højt svævende Marcus Christensen, der uimodståeligt headede GFS på 2-0.

En tidligere landstræner der første Danmark til EM-trimufen i 1992 udtalte en gang, at 2-0 er den farligste føring. Om det faktisk er tilfældet skal være usagt, men ikke desto mindre tog kampen en drejning efter GFS' anden scoring.

FC Skanderborg fik etableret et godt tryk og fik efter en lidt usikker håndtering i GFS bagerste rækker bolden i netmaskerne til 1-2 med 21 minutter igen. Skanderborgspillerne fik fornyet energi med scoringen, og var ved flere lejligheder tæt på, men Emil Jacobsen, var hver gang på plads med klasse aktioner, der holdt Skanderborg fra en udligning. Samtidig gav Skanderborgs høje pres yderligere muligheder for GFS og Emil Laursen, kom efter gode kombinationer i venstresiden til en chance, der i langt de fleste tilfælde har været sikre scoringer i sæsonen, men Skanderborgs målmand skal roses for virkelig gode aktioner, og at holde Skanderborg inde i kampen.
Om det var nerver, og viden om hvad resultatet kunne betyde er svært at sige, men de sidste 10 minutter fik FC Skanderborg lagt et gevaldigt tryk, primært på baggrund af at GFS boldomgang igen blev for usikker, og præget af for mange forsøg på blot at losse væk, i stedet for at holde ro på bolden, og holde den i egne rækker. Emil Laursen fik med 4 minutter igen en advarsel efter et ellers godt defensivt løb på den forreste del af banen, hvor han kom lidt hårdt ind i en nærkamp. Derfor måtte han også se resten af kampen fra sidelinjen. Og som det er set så ofte før i fodbold,  blev afgørelsen præcis så hård mod GFS, som man som lokal kunne frygte.
Med blot et minut igen, lykkedes det for FC Skanderborg, efter et par dårlige clearinger af GFS, at få bolden bragt over i det bagerste område af GFS-feltet, hvor Skanderborgs uden sammenligning største profil (Simon Mikkelsen) fik bolden under kontrol, og kunne udplacere Emil i målet. De sidste minut blev uden reelle chancer, og derfor var det også FC Skanderborg der kunne juble, mens GFS Spillerne smed sig på kunstgræsset i ren fortvivlelse. Så tæt på og alligevel så langt fra.

Esben og Kenneth (Trænere for holdet, red) siger: "Det gør selvfølgelig ondt at se hvordan skæbnen her rammer os her, og se hvordan det påvirker drengene. Men de skal være mega stolte over den rejse de har været og er på. Hvis drengene fortsætter den udvikling vi har set gennem det sidste 1,5 år, så er vi sikre på, at vi til næste år står med en rigtig god chance for at tage den oprykning", Esben fortsætter:  "Vi har masser af kvalitet og god arbejdsmoral, og frem for alt så spiller vi som et hold, og er villige til at ofre os for hinanden. Det er dyder der bringer os langt. Der også lyde en stor anerkendelse af det arbejde drengene lægger i det, men også det Rene Hyllested som træner har lagt i holdet (Rene er stoppet i år for at hellige sig lidt mere tid til arbejde), og de af drengene der i løbet af sæsonen også har været med omkring holdet, men som enten pga skader eller andet ikke var med i dag", "Alle der er med i den gruppe her, har del i den succes og det synes jeg er vigtigt at anerkende." "Nu skal vi lige have samlet drengene op. Og så tager vi arbejdshandskerne på, så vi til foråret kan gå benhårdt efter den oprykning".